Snygg förvaring med skokartonger

snygg förvaring
snygg förvaring

Från oreda till ordning

Nytt år, nya löften: ordning och reda och pengar på fredag. Jo, då vi är väl ändå ett par stycken som har något slags löfte om mer ordning och struktur på år 2022? Vad passar väl då inte bättre än att fixa förvaring och få ordning i skåp och lådor. Jag har samlat ihop olika skokartonger och klätt om med garn och tyg. Det tar en liten stund och är lite kladdigt – men tänk sen! Oj vilken ordning det blir bland mössor, vantar eller kanske sladdhärvan. Jag har också testat att klä en konservburk med ett gammalt korsstygnsbroderi – visst blir det fint?

Klä om skolådor – du behöver:

• Skolådor, konservburkar, mjölkpaket m.m.
• Material att klä lådorna med: ex garn/ makramégarn, tyg, tapet, gamla korsstygnsbroderier
• Hobbylim

Gör så här:

Börja med att täcka arbetsytan med tidningspapper.

Klä med garn:

Stryk ut lim runt om den nedre delen av skolådan och vira varv efter varv med garn tills du täckt hela lådan. Limma ca 2 cm av lådan vid varje tillfälle, så det inte hinner torka. Klä insidan av lådan med tyg och låt ca 1 cm vikas ned på utsidan av kartongen.

Klä med tyg eller tapet:

Klipp till tyget eller tapeten så att det passar kartongen. Lämna några centimeter för att kunna vika över kanten. Limma och fäst tyget. Tänk lite samma princip som om du slår in ett paket.

Klä med korsstygnsbroderi:

Klipp till den bit som du vill använda att klä din burk med. Limma fast. Täck trådiga kanter och botten genom att limma en bit papper/tapet ovanpå.

snygg förvaring