Kaka på burk

kaka på burk
kaka på burk

God och kul present – kaka på burk

Med bara några dagar kvar till jul är det bråda tider med granen som ska kläs och klappar som ska handlas. Här tipsar vi om en gåva som du snabbt fixar själv. Du häller ned alla ingredienser i en burk, mottagaren tillsätter ägg och smör. Gott, sött och garanterat uppskattat. God Jul!

Kaka på burk – du behöver:

  • Glasburk ca 750-1000ml
  • Fina band att dekorera med och etikett
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • Smaksättare: 1 dl non-stop/hackad choklad/nötter

 

Kaka på burk – gör så här:

Börja med att klippa ut och limma fast etiketten på burken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och lägg i botten på glasburken. Fortsätt därefter att lager för lager fylla burken med kakao, havregryn, socker och avsluta med smaksättare. Sätt på locket och dekorera med fint band. Mottagaren följer instruktionen på etiketten.

Det går självklart bra att baka kakorna själv. Blanda då först 225 g smör med ett ägg och häll sedan i de torra ingredienserna. Forma till runda bollar och baka i ca 10-12 min på 200 °C.

I Designprints webbshop finns ytterligare en variant på kaka på burk – där du använder en mini-pringles-burk som förpackning.

kaka på burk
kaka på burk