om designprints

Designprints är stället där du hittar illustrationer och mönster – för utskrift på egen skrivare, som pappersprodukter att få hemskickade eller som en digital fil.

Designprints är ett sidoprojekt som drivs av lusten till skapandet. Just nu blir det mycket tecknat – tanken är att det utvecklas i takt med det jag finner inspiration i för tillfället. Häng gärna med och kika på vad jag hittar på när tiden finns över.

//Marie Tidquist Lundin, Grafisk formgivare och illustratör på Formkontakt

 

Foto: Emanuel Ström

Vi packar prints i tuber av kraftig kartong. Mindre produkter såsom födelsedagskalender skickas i kuvert med hård papp-sida. Allt för att skydda produkten så bra som möjligt i posthanteringen.

Tänk på miljön – använd gärna förpackningarna för att själv skicka något, eller för att förvara något i. På sidan Printables hittar du etiketter att ladda ned som gör din tomma papperstub till en snygg återvinningsförvaring.

vanliga frågor

Hur köper jag en printable om jag vill skriva ut till flera?
Det räcker att du beställer ett exemplar av den fil du vill ladda ned. Filen du får till mailen kan du sedan skriva ut i önskat antal exemplar.

Jag får en vit kant runt trycket?
En del skrivare kan inte skriva ändå ut i kanten. Då får man acceptera en vit kant runt motivet – eller klippa bort den vita kanten. På vissa skrivare kan du välja kantfri utskrift – se över dina inställningar för att hitta det.

Min utskrift ser mindre ut än på bilderna?
När du skriver ut en pdf lägger acrobat ofta till en extra marginal. Se till att du väljer ”verklig storlek” när du skriver ut

Får jag använda utskriva printables till produkter jag säljer?
Nej, printables är endast för privat bruk och är skyddade av upphovsrätt. Om du vill använda Designprints produkter för att sälja vidare kontakta oss för ett eventuellt samarbete.

Kontakt

073-9193093
marie@formkontakt.se